Țara din Europa care a gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus

Finlanda este țara din Europa care a reușit să gestioneze cel mai bine pandemia de coronavirus, scrie Financial Times. Această țară nordică a avut cu 90% mai puține decese cauzate de Covid-19 pe cap de locuitor decât Suedia, iar economia sa a fost afectată mai puțin în prima jumătate a anului, comparativ cu alte state europene.

De asemenea, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de infectare de pe continent.

Pekka Nuorti, profesor de epidemiologie la Universitatea din Tampere, spune că Finlanda are o lungă tradiție în răspunsul la crize, iar oamenii tind să fie uniți atunci când apare criza.

„Ceea ce a fost remarcabil atunci când au fost puse în aplicare restricțiile  au fost schimbările în comportamentul populației”, a mai spus ea, precizând că s-a observat o reducere de 75% a contactului fizic dintre oameni.

 “O pandemie este într-adevăr o oglindă a funcționării și a organizării întregii societăți în ansamblu”, a mai adaugat acesta.

Totuși, experții sunt de părere că Finlanda a fost ajutată de poziția sa la periferia Europei și a fost afectată de virus mai târziu decât unele țări din europene.

Însă, comparativ cu alți cetățeni ai altor țări, finlandezii au avut o atitudine total diferită.

„Au fost calmi, în sensul că pot implementa măsuri destul de drastice fără ca cineva să-i pună la îndoială . Finlanda a fost mai bine pentru pentru acest lucru decât Suedia”, a spus Johan Strang, profesor de studii nordice la Universitatea din Helsinki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...