Țara din Europa în care se relaxează măsurile anti-Covid, deși rata de infectare e mare

Începând de luni, în Elveția vor fi din nou posibile organizările de evenimente cu public, activitățile sportive și culturale, iar restaurantele își vor putea redeschide terasele.

Anunțul a fost făcut de Consiliu Federal într-un comunicat de presă, iar intenția e de a ajuta economia celor mai afectate sectoare de pandemie.

Ministrul Sănătății e de părere că atitudinea responsabilă a elvețienilor a făcut posibilă redeschiderea treptată, deși rata de infecție zilnică este aproximativ echivalentă cu cea din Italia sau Germania, potrivit Mediafax.

Mai mult, Guvernul e mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare. Elveția are aproximativ 8,6 milioane de locuitori și a administrat 1,8 milioane de doze de vaccin. Aproape 700 de mii de oameni au primit ambele doze de vaccin anti-COVID de la producătorii Pzifer sau Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...