Țara în care apare un nou post TV de știri non-stop

Un nou canal de ştiri non-stop, GB News, va fi lansat la 13 iunie în Marea Britanie cu ambiţia de a concura cu cei doi grei din sector, Sky News şi BBC News, a anunţat miercuri acest post de televiziune pe contul său de Twitter, relatează France Presse.

Canalul, care îşi va începe programele la ora 20.00 (19.00 GMT) cu o emisiune specială, va fi prezidat de un „dezertor” de la BBC, Andrew Neil, în vârstă de 72 de ani, un star al jurnalismului din Marea Britanie. De asemenea, el va găzdui seara un program de informare şi interviuri.

GB News are ca principal investitor grupul american Discovery. Pe site-ul său, canalul susţine că vrea să schimbe „faţa ştirilor şi dezbaterilor din Marea Britanie”, informează Agerpres.

Andrew Neil, al cărui nume fusese citat pentru a conduce BBC, şi-a anunţat în septembrie 2020 plecarea din grupul audiovizual public, unde a petrecut 25 de ani. În timpul campaniei pentru alegerile generale din decembrie 2019, el l-a criticat pe premierul conservator Boris Johnson, care a refuzat să vină şi să-i răspundă la întrebări, spre deosebire de liderii altor formaţiuni politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole