Țara în care unii angajați din sănătate vor continua să meargă la muncă, chiar dacă au Covid!

În Quebec, unii angajați din sănătate vor merge în continuare la locul de muncă chiar dacă se infectează cu COVID. În ultima perioadă, provincia canadiană a stabilit noi recorduri de infectări de la o zi la alta.

Ministrul Sănătății spune că măsura a fost luată pentru ca lipsa de personal să nu împiedice desfășurarea activității în spitale. În Quebec numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut odată cu apariția variantei Omicron. La începutul săptămânii, această provincie a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice regiune din Canada în timpul pandemiei – 12.833 de cazuri noi.

O listă de priorități și management al riscului

Persoanele care, odată infectate, trebuie să meargă în continuare la spital să lucreze vor fi stabilite în funcție de o listă de priorități și management al riscului, explică ministrul. Mai multe sindicate au denunțat măsura controversată. Rejean Leclerc, președintele unuia dintre sindicate, a spus că permiterea medicilor infectați să se întoarcă în spital este ca și cum „ai lăsa lupul să intre în țarcul oilor”, deoarece lucrătorii infectați și neinfectați trec unul pe altul pe hol și împart aceeași cantină.

Quebec va oferi, de asemenea, o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor celor peste 18 ani începând cu 4 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...