Țara în care vaccinarea anti-COVID-19 a devenit obligatorie

În Arabia Saudită vaccinarea împotriva coronavirusului a devenit obligatorie pentru populație. Obligativitatea se impune pentru a putea intra în orice spațiu public sau privat, respectiv pentru a putea utiliza transportul public, a informat marți guvernul saudit, potrivit AFP și Saudi Gazette.

Vaccinarea va fi necesară pentru „a intra în orice spațiu privat sau guvernamental”, a anunțat executivul din Arabia Saudită. Astfel, cei nevaccinați nu vor mai avea acces în autobuz, metrou, săli de spectacole, săli de fitness, instituții publice, locul de muncă și magazine, a precizat Ministerul de Interne, prin intermediul unui comunicat de agenția de presă oficială saudită.

 Arabia Saudită nu mai este închisă „ermetic„: cetățenii vaccinați pot ieși în afara granițelor

Autoritățile din Arabia Saudită au administrat aproximativ 12 milioane de doze de ser anti-COVID-19, la o populație de 34 de milioane de locuitori. Cele mai dificilă perioadă a fost vara lui 2020, când se raportau aproximativ 4.000 de infectări pe zi. În prezent, în Arabia Saudită se înregistrează în medie 1000 de infectări zilnice.

De la debutul crizei COVID, în Arabia Saudită au fost înregistrate 435.000 de infectări și peste 7.000 de decese. Guvernul saudit început să permită cetățenilor vaccinați anti-COVID-19 să călătorească în străinătate abia de luni 17 mai, după mai bine de un an de la interzicerea tuturor călătoriilor în afara statului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole