Țara în care vaccinarea anti-COVID a angajaților de la stat devine obligatorie

Guvernul Ungariei le va cere angajaţilor din instituţiile de stat să se vaccineze împotriva COVID-19, după o creştere a numărului de contaminări.

Anunțul a fost făcut joi de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Potrivit lui Gulyas, companiile private vor fi, de asemenea, împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajaţii lor, dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie.

O altă măsură interzice vizitele în instituţiile din domeniul sanitar şi social.

Ungaria înregistrează o creştere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni.

Joi, autorităţile au raportat 4.039 de noi contaminări, un număr de două ori mai mare comparativ cu valorile de săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei, Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 30.692 de decese cauzate de COVID-19.

Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetăţenii Ungariei au fost vaccinaţi complet împotriva noului tip de coronavirus şi peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

„Ne aşteptăm ca numărul de noi contaminări să crească şi ca numărul de persoane internate în spital să crească, de asemenea, chiar dacă într-o măsură mai mică. Însă vor fi mai puţini oameni care vor avea nevoie de ventilatoare sau care vor muri”, a spus oficialul maghiar.

În acest context, el i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze, conform Agerpres.

Gulyas a arătat c rata de vaccinare din Ungaria este relativ mare comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est, dar încă sub nivelul ratei medii de vaccinare la nivelul Uniunii Europene.

„Vom putea depăşi al patrulea val al pandemiei… doar dacă oamenii se vor vaccina. Avem destule vaccinuri”, a concluzionat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...