Țara prevăzătoare: Și-a rezervat milioane de doze dintr-un viitor vaccin

Coreea de Sud este țara care și-a rezervat deja vaccinuri împotriva noului coronavirus, pentru 60% din populație. Anunțul a fost făcut de premierul sud-coreean Chung Sye-kyun în timpul unei şedinţe de guvern, conform Reuters.

În timp ce autorităţile ar dori să vaccineze întreaga populaţie a ţării, 52 milioane de oameni, incertitudinile cu privire la siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea vaccinului au limitat investiţiile Coreei de Sud, potrivit lui Chung.

Premierul sud-coreean a subliniat că guvernul va negocia cu organizaţii internaţionale relevante în domeniu şi cu producătorii viitorului vaccin, pentru a asigura aprovizionarea timpurie cu doze de vaccin împotriva COVID-19 şi va achiziţiona mai multe pe măsură ce situaţia va evolua. Coreea de Sud va achiziţiona 20 de milioane de viitoare doze de vaccin în cadrul schemei COVAX, valabile pentru 10 milioane de oameni, şi 40 de milioane de viitoare doze de la producători de medicamente privaţi, au precizat autorităţile sud-coreene într-un comunicat.

Coreea de Sud vizează COVAX

În august, Coreea de Sud a anunţat că intenţionează să se ralieze facilităţii COVAX, un plan global de alocare a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19, coprezidat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi menit să ajute la achiziţionarea şi distribuirea echitabilă a dozelor de vaccin.

Societatea sud-coreeană SK Bioscience a acceptat în iulie să fabrice vaccinul experimental AstraZeneca, pentru a ajuta compania britanică la aprovizionarea globală cu doze de vaccin. De asemenea, compania americană Novavax Inc a anunţat luna trecută că SK Bioscience, unitate a SK Chemicals, va produce o componentă a vaccinului experimental împotriva coronavirusului al dezvoltatorului american de medicamente în scopul de a accelera aprovizionarea cu acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole