Târg de carieră în România: Candidații vor interacționa online cu angajatorii

Publicat: 23 sept. 2020, 14:00, de Roxana Roseti, în Cariere , ? cititori
Târg de carieră în România: Candidații vor interacționa online cu angajatorii

Cel mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP, se va desfășura în lunile octombrie și noiembrie, exclusiv în mediul online. Evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, fie că sunt profesioniști, cu un nivel de experiență mediu, începători sau studenți.

Târgul va reuni, pe platforma hipo.ro,  companii de top, multinaționale și locale din țară care vor fi prezente cu cele mai noi oportunități de carieră. Experiența live de la Sala Palatului sau CRAFT va fi transpunsă virtual pe cu o harta 3D a standurilor angajatorilor, care va ajuta candidații să cunoască mai bine cultura companiilor. Evenimentul consacrat în București și Timișoara va acoperi la această ediție mai multe orașe.

Candidații mai au la dispoziție pe platformă metode noi de interacțiune precum: zona de resurse puse la dispoziție de parteneri, soluție de chat ce foloseste roboți, jocuri sau aplicații prin care candidații pot descoperi elemente ce țin de cultura organizațională și mediul de lucru al companiilor partenere. De asemenea vor exista peste 40 de webinarii de carieră și conferințe virtuale ce vor aduce un plus dezvoltării profesionale și personale ale candidaților.

Perioada de desfășurare extinsă la 30 de zile

Pasionații de IT vor putea participa la TechTalks, unde vor avea parte de webinarii și conferințe de referință, unde vor fi abordate cele mai actuale proiecte și tendințe cu trimitere la tehnologie. Participanții se vor putea bucura de asemenea și de prezența a 3 speakeri internaționali: Alexander Andelkovic – Senior Agile Testing Lead at King, Ties van de Ven – Senior Software Engineer la JDriven și Darko Mezaros – Senior Technical Evangelist la Amazon Web Services.

Pentru a susține atât nevoia companiilor prezente de a acoperi pozițiile disponibile din această toamnă, cât și nevoia candidaților de își găsi un loc de muncă potrivit, târgul de carieră Angajatori de TOP își va extinde perioada de desfășurare și va dura 30 de zile. Angajatori de TOP Timișoara ediția online se va desfășura între 14 octombrie – 14 noiembrie, iar Angajatori de TOP Național ediția online între 21 octombrie – 21 noiembrie. Angajatori de TOP Național va avea patru mari zone de focus: Tehnologie, Inginerie si Producție, Business și Medicină/Farmacie. Candidatii vor putea interacționa online cu angajatorii, astfel timpul investit pentru a ajunge la interviu se va reduce semnificativ, iar emoțiile dinaintea interviului vor fi diminuate datorită posibilității de a îl susține din confortul propriei case.

“Având în vedere cererea mare din partea candidaților de a-și găsi o oportunitate de carieră potrivită în această toamnă am hotărât ca evenimentul să acopere mai multe orașe din țară, pe lângă București și Timișoara. Așadar candidați din orașe precum Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca sau Iași pot fi la curent cu cele mai noi joburi postate de companiile locale dar și multinaționale”, spune  Ionuț Vasile, Project Manager – Angajatori de TOP Național Online.