Târg de Florii în curtea Ministerului Agriculturii (25-27 aprilie)

Publicat: 24 apr. 2024, 11:53, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Târg de Florii în curtea Ministerului Agriculturii (25-27 aprilie)

Târg de Florii în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în perioada 25 – 27 aprilie 2024. Organizat împreună cu Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia și în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), acesta este primul eveniment de promovare a produselor agroalimentare provenite din zona montană a României etichetate pe schema de calitate „Produs montan”.  

Târgul de Florii vizează promovarea produselor din zona montană, precum și conștientizarea consumatorilor în ceea ce privește produsele autohtone, astfel încât aceștia să se bucure de produse de calitate. Prin acest târg, MADR își propune să pună în valoare bogația si diversitatea acestor regiuni, aducând în prim plan tradiția și gustul autentic al produselor locale.

Zonele montane ale României beneficiază de resurse naturale bogate, valoroase și bine conservate, iar  MADR, prin politicile și strategiile elaborate, urmărește să contribuie la dezvoltarea și progresul acestor regiuni și al locuitorilor acestoraConsumând produse montane sprijinim fermierii în menținerea activităților agricole tradiționale din aceste zone, pentru a duce mai departe moștenirea și obiceiurile străbune”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU.

În cadrul târgului vor fi expuse exclusiv produse care au dobândit mențiunea de calitate „produs montan”, din categoria lactate, preparate din carne, dar și produse vegetale procesate cum ar fi siropuri, dulcețuri, zacuscă sau diverse conserve din ciuperci.

Vedetele târgului de Florii vor fi telemeaua, cașul, untul, smântâna, brânza de burduf, urda din lapte de vacă sau de oaie, brânza maturată și condimentată, cașcavalul afumat și neafumat, maturat sau condimentat. La târg se mai pot găsi și produse din carne sau din pește, dar și produse de post.

Toate produsele sunt obținute exclusiv în zona montană a României, iar producătorii provin din   județele Alba, Maramureș, Bistrița, Harghita, Sibiu, Vrancea, Neamț.

Târgul va fi deschis în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  în perioada  25 – 27 aprilie 2024, între orele 09.00-19:00.