Tăriceanu, atac la Klaus Iohannis și Ludovic Orban: Nu am uitat că încă nu ați adus măștile pentru cei cu venituri mici. Nu v-ați înțeles la comisioane?

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține într-un mesaj postat pe contul său de socializare că Guvernul Orban nu a distribuit măști de protecție pentru persoanele cu venituri mici. „De ce întârziați cu măștile? Nu v-ați înțeles la comisioane?”, întreabă Tăriceanu.

„Klaus, Ludovic să știți că nu am uitat că încă nu ați adus măștile pentru persoanele cu venituri mici! Vă simțiți puțin, dar măcar puțin vinovați pentru că avem 1400 de noi infectați în fiecare zi sau totul este din cauza nenorocitei de opoziții și a „inconștienților” de la CCR? Vă este vreun pic rușine că după ce semnați contracte dubioase, pe care Parchetul se face că nu le vede, nici măcar nu mai livrați ceea ce noi toți am plătit deja? De ce întârziați cu măștile? Nu v-ați înțeles la comisioane?

Simțiți vreun pic de solidaritate cu oamenii care au nevoie de măști? Eu propun să le dați banii pe lunile acestea în care erați obligați să le dați măști, dar v-a durut în cot! Și o să-și cumpere ei măști, pentru că voi e clar că nu sunteți în stare să le aduceți”, este mesajul scris pe Facebook de către președintele ALDE.

Pe 10 iunie a.c. a fost votată o lege care prevedea ca românii cu venituri mici să primească 30 de măști de protecție pe lună.

Potrivit unui amendament adoptat de către deputaţii de specialitate, articolul 1 al legii prevede că se acordă gratuit un set de 30 de măşti de protecţie, lunar, pentru:

• persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

• persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;

• pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009;

• persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole