ALDE solicită amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Tăriceanu: Haosul continuă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, solicită guvernanților să amâne începerea anului școlar, după ce DSP-urile din țară au publicat situația epidemiologică pentru fiecare localitate în parte.

„Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE este de părere că insistența guvernului de a începe școala, „chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală”.

„Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente. Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție”, conchide liderul ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...