Țările de Jos: Poliția a întărit dispozitivul de protecție al ministrului Sănătății, ținta unor amenințări

Poliţia olandeză a întărit dispozitivul de protecţie a ministrului sănătăţii, Hugo de Jonge, după câteva incidente în care acesta a fost ameninţat în preajma locuinţei sale din Rotterdam, transmite vineri dpa.

Vineri, la locul respectiv a fost instalat un post mobil de poliţie cu câteva camere de supraveghere, a relatat agenţia ANP.

Măsura se numără printre cele ‘vizibile şi invizibile’ luate pentru a-l proteja pe politicianul de centru-dreapta, în vârstă de 54 de ani, care deţine şi funcţia de vicepremier.

Adresa privată a ministrului de Jonge circulă de ceva vreme pe reţelele sociale. Recent, un pachet suspect a fost găsit în faţa casei sale, însă nu s-a dovedit periculos.

Ulterior, un bărbat mascat a postat o înregistrare video în care apărea în faţa casei ministrului, suna la interfon şi cerea să vorbească cu de Jonge despre măsurile luate de guvern împotriva coronavirusului. Bărbatul a fost arestat de poliţie.

În Ţările de Jos a intrat în vigoare un lockdown strict, cu închiderea tuturor magazinelor şi serviciilor neesenţiale, cu câteva zile înainte de Crăciun. Guvernul a justificat această măsură prin necesitatea de a preveni ca spitalele să fie copleşite de pacienţi infectaţi cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...