Tatăl cu violul în grup, băiatul cu droguri. Problemele primarului din Ştefăneştii de Jos (Ilfov)

Probleme mari pentru familia primarului din Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Ionel Robert Ştefan, trimis în judecată de DIICOT pentru viol în grup. Cum așchia nu sare departe de trunchi, și fiul edilului are probleme, fiind judecat pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. 

Primarul Ionel Robert Ştefan a fost trimis în judecată de DIICOT, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar în care este acuzat că a violat, alături de alţi bărbaţi, o fată de 13 ani, care a rămas însărcinată şi apoi a născut un copil.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu și fiul edilului, după ce procurorii au descoperit în camera acestuia, în timpul efectuării unor percheziţii în luna februarie, 7,25 grame de canabis.

Pe lângă cei doi, au mai fost trimise în judecată alte şase persoane acuzate de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor.

Inculpaţii din acest dosar au traficat şi exploatat sexual în mod constant, în perioada 2017-2018, o minoră în vârstă de 13 ani, susțin procuroeii.

Poveste veche

Primarul Ionel Robert Ştefan a mai fost reţinut în iunie 2021 pentru viol, însă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a decis atunci să fie cercetat în libertate. Ancheta a fost preluată apoi de DIICOT, care l-a reţinut pe primar în luna februarie 2022.

La sfârşitul anului 2017, profitând de starea de vădită vulnerabilitate generată de vârsta fragedă şi lipsa educaţiei, prin crearea aparenţei unei relaţii sentimentale (metoda „Loverboy”), unul dintre inculpaţi a recrutat o fată, în vârstă de 12 ani la acea vreme, în vederea exploatării sexuale, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu fata şi, ulterior, a ameninţat-o cu divulgarea celor întâmplate părinţilor acesteia. De asemenea, bărbatul a exercitat acte de violenţă asupra fetei, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita. În plus, fata a fost constrânsă de către bărbat, prin utilizarea de ameninţări şi acte de violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi.

Ulterior, spun procurorii, fata a fost recrutată de un alt inculpat din acest dosar, care a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu alte persoane.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...