Tătaru i-a cerut demisia șefului DSP Iași: ce ar fi făcut Vasile Cepoi

Publicat: 08 nov. 2020, 23:00, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Tătaru i-a cerut demisia șefului DSP Iași: ce ar fi făcut Vasile Cepoi
ministrul sănătății, nelu tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a cerut demisia șefului Direcției de Sănătate Publică din Iași, Vasile Cepoi, conform unor surse liberale, fiind acuzat că a emis autorizația de funcționare pentru spitalul mobil de la Lețcani, deși unitatea medicală are serioase deficiențe.

Ministrul Sănătății a vizitat duminică spitalul mobil de la Lețcani, pentru a evalua situația acestei unități medicale și s-a arătat nemulțumit că DSP Iași a emis autorizația de funcționare, în ciuda unor deficiențe majore cu care se confruntă unitatea.

Potrivit unor surse liberale citate de News.ro, Tătaru i-ar fi cerut demisia şefului DSP Iaşi, Vasile Cepoi, acuzându-l că a greşit în acest caz şi că a vrut să-l acopere pe fostul şef al Consiliului Judeţean, social-democratul Maricel Popa.

Aceleași surse spun că Vasile Cepoi ar fi spus că nu consideră că ar fi greșit, moment în care ministrul i-a replicat că așteaptă să demisioneze.

Probleme uriașe la spitalul mobil de la Lețcani

Şeful CJ Iaşi Costel Alexe a mers la Iași, duminică, împreună cu ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la spitalul mobil de la Leţcani, investiţie de peste 13 milioane de euro, el precizând că nu se aştepta ca această unitate să fie într-o situaţie atât de complicată.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital.

Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

El a anunţat că săptămâna viitoare va veni de la Ministerul Sănătăţii o echipă de experţi, pentru a evalua deficienţele de la spitalul mobil şi pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca unitatea să facă faţă sezonului rece.