Tehnologie agricolă: Se lansează o nouă soluție hardware, destinată fermierilor

Publicat: 22 ian. 2022, 15:30, de Puterea.ro, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Tehnologie agricolă: Se lansează o nouă soluție hardware, destinată fermierilor

O bază solidă de date despre boli și dăunători, realizată cu precizie maximă? Este posibil, având în vedere viteza cu care avansează tehnologia în cele mai diverse domenii. Agricultura nu face excepție.

Chromosome Dynamics anunță lansarea celei mai noi soluții hardware, Spell BOX, pentru fermierii care doresc să facă agricultură performantă. Spell BOX vine în ajutorul fermierilor cu o bază solidă de date despre boli și dăunători, cu o precizie maximă, înlăturând orice eroare umană legată de natura problemei plasate spre analiză datorita mediului controlat în care sunt realizate fotografiile. Device-ul este AI POWERED, acesta beneficiind de update-uri continue. La data lansării, Spell Box va putea să recunoască dăunătorii și factorii patogeni din culturile de păioase, prășitoare și oleaginoase și va deservi și legumicultorii profesioniști pentru o varietate mare de culturi vegetale.

Acest device hardware permite introducerea și scanarea în timp real a plantelor sau roadelor bolnave, oferind utilizatorului un raport complet despre problemele identificate și despre soluțiile găsite. Citirea informațiilor se realizează cu ajutorul unei camere poziționată în interiorul device-ului. Raportul complex este afișat direct în aplicație, prezentând mai multe scheme de tratament cu produsele corespunzătoare.

Ce se întâmplă după scanarea plantei

Spell BOX a fost gândit ca fiind un instrument ușor de folosit de către orice fermier. Cutia compactă are un design elegant și un aer modern. Reducerea celor mai importante funcționalități la numai două butoane esențiale sugerează intențiile companiei CHRD de a simplifica și eficientiza procesele de identificare și soluționare a oricărui impediment care stă în calea realizarii unei agriculturi performante. După scanarea plantei, raportul este generat direct în aplicația Spell BOX, unde utilizatorul va avea acces la cele mai bune scheme de tratament și, desigur, la o gamă variată de produse menite să acopere toată paleta de nevoi a clientului.

Am lucrat la Spell BOX 8 luni și am alocat bugete corespunzatoare pentru a avea astăzi un produs hi-tech care să fie accesat de oricine din lume. Am construit de la zero un întreg ecosistem de tip hybrid (hardware+software), care poate fi accesat real-time prin apăsarea unui singur buton. Estimăm lansarea produsului pentru jumatatea anului cu livrarea primului lot de dispozitive către parteneri începând cu luna octombrie,  acest lucru fiind disponibil doar prin intermediul distribuitorilor de inputuri agricole.

Fermierii interesați de device-ul hardware îl vor putea solicita direct distribuitorului de inputuri cu care colaborează, iar monetizarea se va face pe bază de abonament anual, costul device-ului fiind zero”, spune Ionel Mugurel Gabriel, CEO – Chromosome Dynamics.

Compania  va dezvolta și alte module care să poată identifica cu acuratețe carențe ale plantelor sau ale solului, ba chiar și ale buruienilor!