Telekom România a înregistrat venituri de 244 milioane euro în trimestrul al treilea al anului

Grupul Telekom România a înregistrat, în al treilea trimestru al anului, o creștere a profitului operațional pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Veniturile consolidate ale grupului au urcat cu 0,2%, până la 244 milioane euro, în trimestrul al treilea. Profitul operațional, EBITDA, a consemnat o creștere de 40,5% față de trimestrul al treilea din 201„9, până la 50,3 milioane euro. Eliminând efectele unor situații unice din 2020. creșterea EBITDA este de peste 30%.

Serviciile mobile au generat venituri de 109,2 milioane euro, în urcare cu 2,8%, la o bază de clienți în creștere cu 9,8%, până la 1,69 milioane. Serviciile convergente fix-mobil au consemnat un număr de clienți de 909.000, cu 10% mai mare decât în T3 2019.

Divizia de servicii fixe a adunat venituri de 117 milioane euro, cu 1,5% mai mare decât în T3 2019. Numărul de clienți pentru serviciile de televiziune s-a situat la 1,24 milioane, iar numărul de clienți pentru Smart TV Stick, lansat în acest an, a ajuns la aproape 40.000.

În același timp, veniturile din internet fix au crescut cu 11,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 17,8 milioane euro în T3 2020, ca  efect al concentrării pe clienții care au generat venituri mai mari.

Vladan Petkovic este noul CEO al companiei

Începând cu 9 noiembrie 2020, Vladan Peković, fostul Director Executiv Tehnologie și Informație al operațiunilor din România, a fost numit CEO al grupului de companii Telekom Romania. Mandatul său este de a continua să dezvolte operațiunile fixe și mobile ale companiei, în beneficiul tuturor părților. „Sunt onorat de încrederea cu care m-au învestit acționarii și, împreună cu echipa de conducere, voi continua să dezvolt operațiunile din România”, a declarat Vladan Pekovic.

În plus, compania a implementat măsuri suplimentare de reducere a costurilor în T2 și T3 2020, pentru a atenua efectele crizei Covid-19, ramânând fermă în decizia de a nu opera măsuri de reducere a personalului în această perioadă.

„Disciplina susținută de transformare a costurilor, alături de o creștere în segmentele de clienți strategici, ne-au permis să consolidăm rezultatele financiare obținute. Creșterea marjei EBITDA la peste 20% în T3 2020 evidențiază în continuare baza stabilă a redresării noastre și ne permite să finanțăm investițiile viitoare necesare pentru a crește în industrie. Rămânem vigilenți, în special în fața crizei Covid-19, care va continua să afecteze economia”, spune Nicolas Mahler, CFO al companiei.

OTE S.A. a anunțat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications S.A. către Orange Romania. Tranzacția face obiectul aprobărilor instituțiilor cu rol de reglementare și a altor condiții, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. Până atunci, nimic nu se schimbă pentru clienți, compania continuând să furnizeze aceleași servicii ca și până acum.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole