Telescopul Hubble s-a defectat. Anunțul NASA

NASA încearcă să repare telescopul spațial Hubble, probabil cel mai cunoscut instrument de observare a spațiului cosmic, care s-a defectat din cauza unei probleme apărute la un computer de la bordul acestuia, datând din anii 1980.

Telescopul spațial Hubble, care în 2020 a marcat 30 de ani de orbită, a fost oprit duminică, după apariția unor probleme la unul dintre computerele telescopului, datând din anii 1980, potrivit Space.com.

Echipa de operațiuni a telescopului suspectează că problema ar putea fi cauzată de un modul de memorie degradat, potrivit unui comunicat al NASA. Echipa încearcă să corecteze problema, trecând la unul dintre modulele de rezervă ale telescopului.

Presupunând că această problemă va fi corectată prin intermediul uneia dintre numeroasele opțiuni disponibile, Hubble este așteptat să continue să facă descoperiri uimitoare până la sfârșitul anilor 2020 sau chiar mai mult”, a declarat echipa de operațiuni de la Goddard Space Flight Center NASA pentru Space.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...