Televiziunea publică din Germania: Un ou pe săptămână e suficient

Publicat: 13 apr. 2024, 17:09, de Ion Teleanu, în Internațional , ? cititori
Televiziunea publică din Germania: Un ou pe săptămână e suficient
Televiziunea publica din Germania- Un ou pe saptamana e suficient

La ora actuală, criza economică se simte foarte mult și în Germania, iar recent televiziunea publică a prezentat un videoclip care a generat o mulțime de controverse.

Canalul public de televiziune din Berlin și Brandenburg RBB a recomandat, recent, într-un scurt videoclip, ca germanii să mănânce doar un ou pe săptămână. Această măsură restrictivă este pusă pe seama schimbărilor climatice.

Televiziunea publică din Germania recomandă populației un ou pe săptămână

RBB cere germanilor să mănânce mai puține ouă, pe motiv că în vremuri de schimbări climatice aceasta este o chestiune de bun simț. „Din punct de vedere ecologic, un ou pe săptămână este suficient”, spune RBB în acest scurt videoclip.

Citește și Circulația rutieră, interzisă în weekend! Ministrul Transporturilor din Germania amenință cu măsuri radicale

De aceea, RBB postează un scurt videoclip pe canalele de socializare ale instituției, cu muzică veselă și găini drăgălașe din desene animate, care sunt menite să învețe telespectatorii că ouăle nu trebuie să mai fie consumate – de dragul mediului.

Citește și Burduja anunță scăderea prețului la curent pe termen mediu și lung

RBB scrie: „În Germania, consumul pe cap de locuitor este de 4-5 ouă pe săptămână. Acest lucru nu este bun pentru mediu, spune Societatea Germană de Nutriție”.