Temperaturi de primăvară în luna decembrie. La ce să ne așteptăm de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că în luna decembrie vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă și se vor înregistra temperaturi specifice mai degrabă lunilor de primăvară în majoritatea zonelor din țară, inclusiv de Sărbători.

 Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Pe alocuri, mai ales pe timpul nopților și dimineților va fi ceaţã, potrivit ObservatorTv.

În zonele mai joase, precipitațiile vor fi sub formă de ploi, iar în cele montane vor predomină lapovița și ninsorile, în timp ce la altitudini mari va fi zăpadă.

Vremea 5-12 decembrie

Pentru săptămâna 5-12 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, cu precădere în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Vremea 12-19 decembrie 2022

În această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele obișnuite intervalului, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea zonelor, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Vremea 19 – 26 decembrie 2022

De Crăciun, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal peste tot în țară. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...