Tencent folosește tehnologii de recunoaștere facială pentru a-i opri pe tineri să joace și noaptea jocuri video

Publicat: 10 iul. 2021, 13:30, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Tencent folosește tehnologii de recunoaștere facială pentru a-i opri pe tineri să joace și noaptea jocuri video

Gigantul media Tencent Games a anunțat că folosește tehnologii de recunoaștere facială pentru a-i opri pe tineri să joace și noaptea diverse jocuri video. O lege din 2019, care-și propune să lupte cu dependența de jocuri video, spune că cei sub 18 ani nu trebuie să joace între orele 22.00 și 08.00. Măsura a stârnit îngrijorare, dar are și mulți adepți, scrie New York Times.

În China, zeci de milioane de copii sunt dependenți de jocurile video și statul a impus diverse limitări, inclusiv interdicția care spune că cei sub 18 ani nu au voie să joace jocuri video noaptea, practic între orele 22.00 și 08.00.

Tenent spune că a început să aplice această verificare facială din aprilie, iar acum este obligatorie pentru 60 de jocuri. În iunie 5,8 milioane de useri au fost nevoiți în medie pe zi să se supună acestei verificări.

Pentru 90% dintre ei s-a refuzat accesul pe platforma de gaming, fie pentru că nu au vrut să le fie verificată vârsta, fie pentru că verificarea de noapte a dus la concluzia că cel care juca era copil.

După fiecare măsură de interdicție, copiii și tinerii au găsit moduri de a o evita, iar una dintre soluții era să utilizeze contul părinților. Din 2019 o lege obligă și minorii să se înregistreze cu datele reale când vor să intre pe un joc.

Chiar și în China, astfel de măsuri au dat naștere la dezbateri despre cantitatea uriașă de date personale pe care autoritățile le colectează. Riscul este că în cazul unui atac cibernetic acestea ar putea ajunge pe mâna cui nu trebuie.