Tenis de masă: România a cucerit zece medalii la Europenele de cadeţi şi juniori

România a cucerit nu mai puţin de zece medalii la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad, şase de aur, una de argint şi trei de bronz.

Bilanţul cel mai bogat l-au reuşit juniorii (U19), cu patru medalii de aur, una de argint şi trei de bronz, în timp ce la cadeţi (U15) am obţinut două medalii de aur, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Eduard Ionescu a câştigat medalia de aur la simplu juniori, după ce a trecut în semifinale de Darius Movileanu (medaliat cu bronz) cu 4-1, iar în finală l-a învins pe polonezul Maciej Kubik cu 4-1.

La dublu masculin, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu au cucerit aurul după 3-0 în finala cu francezii Hugo Deschamps/Thibault Poret. În semifinale, Ionescu şi Movileanu au câştigat cu 3-0 în faţa altor francezi, Adrien Coton/Alexis Kouraichi.

Iulian Chiriţă a câştigat titlul continental al dublu mixt, alături de germanca Annett Kaufmann, în timp ce Darius Movileanu şi Elena Zaharia s-au ales cu medaliile de bronz.

În proba de simplu a junioarelor, Elena Zaharia şi-a adjudecat bronzul, după ce a pierdut semifinala cu franţuzoaica Charlotte Lutz (1-4).

Echipa masculină de juniori (Darius Movileanu, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor) a câştigat medaliile de aur, iar cea feminină (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari şi Andrea Teglas) a obţinut argintul.

La Under-15, echipa României (Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roşu, Cristina Sîngeorzan şi Andreea Jifcu) a câştigat aurul, iar un alt titlu european a fost adus de Bianca Mei-Roşu, la dublu cadete, alături de poloneza Natalia Bogdanowicz. Mei-Roşu şi Bogdanowicz au trecut în semifinale de franţuzoaicele Jade Quynh-Tien Huynh/Elise Pujol cu 3-1, iar în finală le-au învins perechea germană Koharu Itagaki/Josephina Neumann cu 3-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...