Tensiuni între Rusia şi Slovacia. Vaccinul Sputnik e la mijloc

Oficialităţile de la Moscova cer Slovaciei să returneze sute de mii de doze de vaccin rusesc, după ce autorităţile de la Bratislava au ridicat semne de întrebare privind dozele primite.

Slovacia a importat 200.000 de doze de vaccin Sputnik, deşi acesta nu a fost aprobat la nivel european, dar încă nu a început să administreze serul populaţiei. Cumpărarea dozelor a dus la demisia premierului Igor Matovici, care a luat decizia fără a se consulta cu partenerii de guvernare.

Apoi autorităţile sanitare au început să analizeze vaccinul primit. Acum acuză că serul care a ajuns în Slovacia este diferit de cele trimise spre evaluare Agenției Europene a Medicamentului şi comunităţii ştiinţifice.

Ca reacţie, Rusia a acuzat Slovacia că a încălcat contractul prin testarea unui lot de vaccinuri într-un laborator care nu ar fi fost certificat.

Oficialităţi de la Moscova au calificat gestul drept sabotaj, notează Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...