Tensiuni la Colegiul Hasdeu din Buzău: Control al ISJ la aproape trei săptămâni de la demisia directoarei

Publicat: 21 apr. 2024, 15:21, de Vlad Stefan Orjan, în Educație , ? cititori
Tensiuni la Colegiul Hasdeu din Buzău: Control al ISJ la aproape trei săptămâni de la demisia directoarei

Joi, 18 aprilie, mai mulți inspectori școlari s-au deplasat într-un control la Colegiul Hasdeu din Buzău, la aproape trei săptămâni de la demisia directoarei Virginia Tănăsescu. Demisia a survenit în contextul unor acuzații de presiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) pentru a acorda ore suplimentare unei profesoare de limba română presupus „incapabilă să susțină orele”.

Inspectorul școlar adjunct, Dan Popescu, a declarat că ISJ înțelege nemulțumirea părinților și vrea să rezolve situația. Directoarea demisionară a acuzat presiuni și ilegalități din partea ISJ pentru ca o profesoară de germană să predea limba română, deși ar fi fost „incapabilă să susțină orele”. Profesorii, elevii și părinții au exprimat susținere pentru directoarea demisionară și au trimis memorii la Inspectorat.

Alianța Părinților din Buzău a transmis un memoriu către ISJ, solicitând găsirea unor soluții pentru asigurarea unui învățământ de calitate. Profesoara de limba română și-a depus dosarul de transfer pentru a preda la altă școală.

Inspectorul adjunct Dan Popescu a sugerat posibilitatea unui control la clasa profesoarei acuzate, în caz că aceasta va continua să facă aceleași greșeli. În cadrul unei ședințe, vineri, 19 aprilie, ISJ Buzău a repartizat posturile pentru profesorii cu dosare de pretransfer, fără a anunța încă rezultatele.

Părinții și profesorii au exprimat îngrijorare față de situație, cerând respectarea demnității elevilor și soluționarea problemei. Inspectoratul Școlar Județean a reacționat afirmând că va lua măsuri legale și va efectua o evaluare la clasă, în cazul în care se constată continuarea greșelilor în predare, conform edupedu.ro.

Aceste evenimente survin pe fondul unei serii de plângeri și tensionări la Colegiul Hasdeu din Buzău, unde demisia directoarei a stârnit îngrijorări și proteste din partea comunității școlare.