Tensiuni politice generate de noul ordin de carantinare: premierul nu și-a dat acordul

Ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, a fost elaborat și publicat fără consultarea primului – ministru, au declarat surse guvernamentale pentru agenția de presă Mediafax.

„Nimeni nu știa ca urmează sa se publice acest ordin și că se publica în aceasta formă, respectiv nu a existat un acord în acest sens”, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Nici măcar politicienii importanți din Alianța USR – PLUS nu au știu de document până când nu a fost publicat. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marți seara la Antena 3 că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților din Monitorul Oficial.

2 COMENTARII

  1. jaf la energie electrică,jaf la gaze,jaf la benzină și motorină unde grupurile criminale Petrom,LUKOIL,Rompetrol in cardesenie cu ratatul de la Consiliul concurenței au mărit preturile in scop de jaf organizat.isarescu distruge leul in cardesenie cu băncile .d zastru total cu naziștii secolului 20 care încalcă grav drepturile și libertățile oamenilor.europa un stat nazist.singura soluție toată lumea în stradă .până la urmă un război civil în Europa poate avea loc.astia sunt cei mai mari criminali din istorie.mai mari că Hitler,Stalin.toate instituțiile statului român sunt distruse.asemenea jaf și incompetenta nu a fost niciodată în istoria țării.mana pe arme și la lupta.fara prizonieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...