Termenul limită de înscriere în Registrul electoral pentru alegerile locale este mâine, 4 septembrie

Persoanele care doresc să voteze la alegerile locale în localitatea de reședință mai au timp până mâine, 4 septembrie 2020, să solicite o viză de flotant pe cartea de identitate astfel încât să fie înscriși pe listele electorale.

Pentru a putea vota, cetățenii trebuie să fie înscriși în Registrul electoral. În cazul în care lucrează, chiar și de mulți ani, în orașul respectiv, dar nu și-au modificat adresa din cartea de identitate, nu pot vota. Situația este comună în orașele mari, precum București, Timișoara, Brașov, Cluj, unde se găsesc mulți studenți sau angajați care nu și-au schimbat adresa din cartea de identitate.

”Până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, adică până cel mai târziu în data de 4 septembrie 2020, cetățenii cu drept de vot care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reședință pentru scrutinul respectiv”, potrivit prevederilor legale.

Ce trebuie făcut

Pentru viza de flotant, care nu presupune schimbarea cărții de identitate, este nevoie de prezența la sediul biroul de Evidență a Populației de care aparține persoana care va declara că vă ia în spațiu. Viza în sine este un sticker ce se aplică pe spatele cărții de identitate și este valabilă un an.

La alegerile locale votează doar alegătorii înscriși le listele Registrului electoral și pot vota doar la secția unde este arondată adresa respectivă. În București, unde oficial locuiesc 1,83 milioane persoane, se estimează că numărul celor care nu adresa de domiciliu în oraș, dar lucrează chiar și de mulți ani, se ridică la peste un milion. Adică, numărul total de persoane care locuiesc este de circa patru milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...