Termenul până la care și-au propus rușii să anexeze „legal” regiunea Donbas. „S-au împărțit deja zonele de influență”

Acțiunile întreprinse de ruși în Mariupol și teritoriile ocupate indică pregătirea pentru anexarea „legală” a regiunii, susține consilierul primarului orașului Mariupol, Petro Andryushchenko.

Potrivit acestuia, conducerea din teritoriile ocupate a trecut aproape complet în mâinile rușilor. Militanții așa-numitei „Republici Separatiste Donețk” încep să îndeplinească doar funcții pur „reprezentative” pe teren.

Potrivit lui Andryushchenko, citat de agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini, luni a avut loc o întâlnire extinsă a rușilor și colaboratorilor, la care a avut loc împărțirea sferelor de influență în teritoriile ocupate.

„Colaboratorii nu au primit nimic. S-a stabilit un control total și total direct al Rusiei”, a scris Andryușcenko.

El a mai precizat că sistemul bancar din teritoriile ocupate este pregătit să fie preluat de cel rusesc, fără niciun nivel intermediar al „Republici Separatiste Donețk”.

În plus, experții ruși lucrează în prezent la adaptarea tuturor domeniilor la legislația rusă.

„Toate acestea și informațiile pe care le primim vorbesc despre un plan de anexare legală a teritoriilor ocupate înainte de 1 septembrie”, a concluzionat Andryushchenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Crescător de vaci: Ne-am cam săturat noi, fermierii, să ne milogim...

Crescători de vaci se afă într-un moment de mare cumpănă, iar, din păcate, nici sprijinul autorităților nu este pe măsura așteptărilor și, mai ales,...