Termocentrala Mintia a rămas fără personal de mentenanță

Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor, după ce proprietarul a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă.

Atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsuri urgente pentru evitarea unor dezastre de proporţii. De asemenea, solicităm autorităţilor locale să verifice activitatea societăţii, deoarece pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mediului şi a sistemului energetic”, spune Blocul Național Sindical.

Blocul Naţional Sindical, prin afiliatul său Federaţia Energetica, informează că începând cu data de 25.09.2023, orele 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor după ce proprietarul a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă. La acest moment, barajul de pe râul Mureş din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiţii de siguranţă poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, cât şi la un dezastru ecologic – în condiţiile în care termocentrala nu are autorizaţie de funcţionare. Au fost transmise măsuri clare de către autorităţi, dar ignorate complet de către proprietar”, transmite Blocul Naţional Sindical, într-un comunicat oficial.

Conform BNS, ”Autoritatile A.N. Apele Române Hunedoara, cât şi cele din Judeţul Mureş au dat dispoziţii clare ca barajul să fie supravegheat şi exploatat în permanenţă, 24 din 24, de către personal autorizat”.

Având în vedere dezastrele care s-au întamplat în ultima perioadă, atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsurile necesare, deoarece proprietarul termocentralei, Mass Global Energy, ignoră total legislaţia română, cât şi cea europeană, făcând o confuzie totală între România şi Irak. De asemenea, depozitul de zgură şi cenuşă Mal Drept Mureş şi depozitul de zgură şi cenuşă Bejan au rămas fără supraveghere, deşi aceste obiective trebuie supravegheate în permanenţă”, arată BNS.

Sindicatul a menționat că instalația electrică a centralei termice Mintia 6 KV (6.000KW) nu dispune de personal autorizat de supraveghere și întreținere -condiție obligatorie pentru sistemul energetic național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole