Termoenergetica: Apa caldă și căldura vor reveni azi în Sectoarele 2 și 3 în jurul orei 15.30

Din cauza unei avarii la CET Sud petrecută acum circa două zile, Termoenergetica a încetat să furnizeze în Sectoarele 2 și 3, dar și pentru câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5 apă caldă și căldură. Compania spune că azi în jurul orei 15.30 furnizarea de căldura și apa caldă din zonele afectate va fi reluată, deși, inițial, a fost acordat termen pentru ieri.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Afectate sunt și câteva zeci de blocuri din Sectorarele 4 și 5, alături de peste 1.000 din sectoarele 2 și 3.

În mod normal, dacă avaria de la CET Sud se va repara în intervalul menționat, iar centrala reîncepe să pompeze apă caldă prin conducte, problema s-ar putea rezolva, deși inerția sistemului e destul de mare. Există, deci, riscul pronunțat ca apa caldă și caloriferele să se răcească, în următoarele ore, înainte ca sistemul să înceapă să își revină.

Rețeaua de apă caldă a Bucureștiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnzarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...