Termoenergetica: Apa caldă și căldura vor reveni azi în Sectoarele 2 și 3 în jurul orei 15.30

Publicat: 01 apr. 2021, 11:00, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Termoenergetica: Apa caldă și căldura vor reveni azi în Sectoarele 2 și 3 în jurul orei 15.30
termoenergetica

Din cauza unei avarii la CET Sud petrecută acum circa două zile, Termoenergetica a încetat să furnizeze în Sectoarele 2 și 3, dar și pentru câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5 apă caldă și căldură. Compania spune că azi în jurul orei 15.30 furnizarea de căldura și apa caldă din zonele afectate va fi reluată, deși, inițial, a fost acordat termen pentru ieri.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Afectate sunt și câteva zeci de blocuri din Sectorarele 4 și 5, alături de peste 1.000 din sectoarele 2 și 3.

În mod normal, dacă avaria de la CET Sud se va repara în intervalul menționat, iar centrala reîncepe să pompeze apă caldă prin conducte, problema s-ar putea rezolva, deși inerția sistemului e destul de mare. Există, deci, riscul pronunțat ca apa caldă și caloriferele să se răcească, în următoarele ore, înainte ca sistemul să înceapă să își revină.

Rețeaua de apă caldă a Bucureștiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnzarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.