Tesla, pe cale să piardă o sursă importantă de venituri

Tesla este pe punctul de a pierde o sursă de venituri din creditele de reglementare, care a fost crucială pentru profiturile sale trimestriale consecutive din ultimii aproape doi ani. Stellantis NV, producătorul auto format prin fuziunea PSA Group și Fiat Chrysler, a anunțat miercuri că părăsește un acord european de emisii de credite cu Tesla.

Respectarea standardelor pe cont propriu va economisi companiei aproximativ 300 de milioane de euro, dintre care aproximativ două treimi ar fi fost pentru Tesla.

„Stellantis va fi în măsură să atingă obiectivele de CO2 în Europa pentru 2021 fără aranjamente deschise de colectare cu alți producători de automobile”, a precizat compania.

Tesla și-a majorat în mod constant vânzările de credite de reglementare către producătorii de automobile care au nevoie de ajutor pentru a se conforma standardelor de emisii care devin din ce în ce mai stricte în Europa, China și SUA, iar fără vânzările de credite din ultimele trimestre, compania ar fi înregistrat pierderi.

Directorul executiv al Stellantis, Carlos Tavares, a anunțat pentru prima dată planul de a încheia acordul cu Tesla într-un interviu acordat săptămânalului francez Le Point. Compania va lua în considerare parteneriatul în viitor cu Tesla, dacă este necesar, în alte regiuni, pentru a realiza cel mai mic cost de conformitate.

Fiat Chrysler a anunțat pentru prima dată acorduri de cumpărare a creditelor cu Tesla în mai 2019, spunând atunci că mișcarea va costa compania 1,8 miliarde de euro în trei ani. Dar, compania este acum asociată cu gama de modele hibride plug-in și complet electrice PSA, care vor continua să se extindă în acest an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole