Testat pe câini, pisici, vulpi şi nurci: Serul rusesc anti-Covid pentru animale

Serul anti-Covid pentru animale, dezvoltat de Rusia, a fost testat pe câini, pisici, vulpi şi nurci. Testele au început în octombrie anul trecut.

Toate animalele care au primit vaccinul ar fi dezvoltat anticorpi la coronavirus, potrivit autorităţilor din Rusia, conform ph.news.yahoo.com. Totodată, încă de anul trecut autorităţile ruse au constatat că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice.

Studiile au arătat şi că serul denumit Carnivac-Cov nu pune sănătatea animalelor în pericol. Imunitatea oferită ar fi de 6 luni, dar încă se fac cercetări în această privinţă.

Rusia se aşteaptă la solicitări pentru noul vaccin din partea crescătorilor de animale pentru blană din ţară, dar şi din Statele Unite şi Uniunea Europeană. Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici din Rusia, însă populaţia sa de nurci nu a fost afectată, potrivit Rosselkhoznadzor.

Dorința de a fi primii

Este deja arhicunoscut cazul nurcilor din Danemarca. Sacrificate după ce s-a ajuns la concluzia că o tulpină a virusului, care a fost transmisă de la oameni la nurci, a suferit mutaţii şi s-a răspândit înapoi la oameni.

Rusia a dezvoltat deja 3 vaccinuri anti-Covid pentru oameni. Niciunul nu a primit însă aprobare la nivel european. În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, Kremlinul și-a dorit mult ca Rusia să fie și prima țară care lansează un preparat similar pentru animale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...