Tătaru: Pacienții care ajung la urgență vor fi testați cu teste antigen pentru COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, că toți pacienții care ajung la unitățile de primire urgențe din spitale vor fi testați pentru COVID-19 cu ajutorul testelor antigen.

Autoritățile române au achiziționat 43.000 de teste antigen care vor fi folosite începând de săptămâna aceasta.

„Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat în această perioadă 43.000 de teste care vor veni din Asia de Sud-Est, ajung în aceste zile, vom achiziționa și de pe piața europeană în jur de 1 milion de teste care vor intra în perioada următoare. La nivelul comunității europene se folosesc în acest moment 100 milioane de euro tocmai pentru aceste teste rapide”, a declarat Nelu Tătaru la Europa FM.

Ministrul a spus că în cazul testelor pozitive, atunci pacienților li se va face o testare de tip PCR.

Măsura vine pentru a tria pacienţii care se prezintă la urgenţe şi a evita aglomeraţiile, dar și infectarea în spitalele non-covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...