Testele rapide pot oferi rezultate fals negative la Omicron

Deși e cea mai rapidă și la îndemână variantă de testare pentru Covid-19, testele antigen nu sunt atât de eficiente, cel puțin în privința variantei Omicron. Sunt mai puţin sensibile la decât la variantele anterioare.

Astfel, aceste teste au mai multe şanse să indice un rezultat fals negativ în ciuda unei infectări cu Omicron, avertizează autoritățile sanitare din SUA.

Datele preliminare sugerează că testele antigen detectează bine varianta Omicron, dar cu o sensibilitate redusă”, a declarat Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA).

Totuși, agenția va autoriza în continuare utilizarea acestora, urmând instrucţiunile precise de utilizare, relatează AFP.

Dacă o persoană testează negativ cu un test antigen, dar este suspectată că are COVID-19, de exemplu având simptome sau o probabilitate mare de infecţie din cauza expunerii, este importantă continuarea cu un test molecular (sau PCR)”, potrivit FDA.

Testele antigen detectează antigenii prezenţi la suprafaţa virusului, în timp ce testele PCR caută materialul genetic al virusului. Acum, sensibilitatea lor este acum afectată din cauza numeroaselor mutaţii ale variantei Omicron.

Cu toate acestea, testele antigen, uneori numite teste rapide, sunt promovate pe scară largă de către experţi, deoarece pot fi făcute în mod regulat acasă la un cost mic şi astfel ajută la controlul epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole