Directorul Spitalului Gr. Alexandrescu, Radu Ninel Bălănescu, are teza de doctorat plagiată 97%

Publicat: 07 nov. 2022, 09:49, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Directorul Spitalului Gr. Alexandrescu, Radu Ninel Bălănescu, are teza de doctorat plagiată 97%
Radu Balanescu Spitalul Gr Alexandrescu

PUTEREA a semnalat la sfârșitul anului trecut că teza de doctorat a eternului director medical de la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, Radu Ninel Bălănescu, este un plagiat grosolan, iar acum vom prezenta, în exclusivitate, toate documentele prin care se demonstrează acest uriaș delict intelectual.

Opera științifică a doi renumiți profesori, „ciordită” de Ninel Radu Bălănescu

Controversatul medic pediatru Radu Ninel Bălănescu a ajuns ca de 15 ani să se fi ”eternizat” ca director medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, dar și de vreo nouă ani conferențiar și chiar profesor universitar la UMF Carol Davila, deși lucrarea sa de doctorat este un plagiat grosolan.

Povestea plagiatului lui Radu Ninel Bălănescu este una extrem alambicată, dar falsul este atât de grosolan încât nu mai lasă loc la nicio interpretare.

În 2003, Radu Ninel Bălănescu era medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu și totodată șef de lucrări la UMF Carol Davila din București.

Din această postură, Bălănescu și-a susținut, foarte discret, teza de doctorat ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, sub coordonarea renumitului profesor Alexandru Pesamosca.

Tema aleasă era complet în afara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să trecă neobservat, dar rezultatul să răsune: titlul de Doctor. Numai că după trei ani de la susținerea doctoratului, Radu Ninel Bălănescu vrea să ajungă în lumea elitei medicale.

Ca atare, acesta publică, în 2006, la Editura Universitară ”Carol Davila”, o carte care, de fapt, este exact lucrarea sa de doctorat din 2003, ”Contribuție la Diagnosticul și Tratamentul NEUROBLASTOMULUI la Copil”.

Însă, surpriză uriașă. În cartea semnată ca șef de lucrări de dr. Radu Bălănescu, sunt menționați cu nume și prenume adevărații autori ai… tezei de doctorat. Este vorba despre prof.dr. Coriolan Ulmeanu și dr. Irina Davidescu. Practic, munca și opera științifică a celor doi renumiți profesori și-a însușit-o fără nicio rușine și remușcare de Radu Ninel Bălănescu.

Dar surprizele merg mai departe de parcă am fi într-un film cu gangsteri. Cele două lucrări medicale semnate și însușite de Radu Ninel Bălănescu, adică teza de doctorat și cartea apărută în 2006, sunt de negăsit.

Întreg stocul de carte a fost retras de la editură la cererea expresă a autorului, nimeni altul decât Radu Ninel Bălănescu. De ce? Foarte simplu. Cartea dovedește că teza de doctorat este de fapt un plagiat ordinar de pe urma căruia acesta a beneficiat mulți ani și încă mai beneficiază.

”96,26 % din teza de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu este plagiată”

PUTEREA prezintă, în exclusivitate, teza de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu (vezi documentul în facsimil), inclusiv coperta lucrării cu adnotarea de mână a prenumelui Ninel (vezi documentul în facsimil).

Dar, mare dezvăluire a noastră este raportul softului antiplagiat oficial și omologat care demostrează foarte clar plagiatul grosolan al tezei de doctorat a eternului director medical de la Spitalul Gr. Alexandrescu.

Astfel, softul a indentificat faptul că 96,26 % din lucrarea de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu – ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, este, atenție, plagiată! (vedeti raportul în facsimil).

Interesant este faptul că în stufoasa bibliografie menționată de Radu Ninel Bălănescu, adică 179 de titluri, surprinzător, nu apar lucrările celor doi renumiți profesori. Coriolan Ulmeanu și Irina Davidescu (vezi documentul în facsimil) care au fost plagiați din greu de acesta. De ce oare?

Bălănescu: ”Dacă am plagiat, după mine este în regulă”

Numai că Radu Ninel Bălănescu neagă cu vehemență faptul că teza sa de doctorat este plagiată, iar în înregistrarea deținută de PUTEREA, acesta susține că ”dacă am plagiat, după mine este în regulă”. Ascultă aici înregistrarea:

 

Cu toate că există aceste dovezi foarte clare, Radu Ninel Bălănescu ne amenință cu procese. Dar, deocamdată, PUTEREA a prezentat dovada clară de plagiat a lui Radu Ninel Bălănescu care ar trebui să dea de gândit Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Justiției.

Însă, din 2003, Radu Ninel Bălănescu încasează lunar de la statul român o sumă de bani necuvenită, ca posesor de doctorat. Mai mult, din 2013, acesta este conferențiar universitar la UMF Carol Davila București iar din 2015 este și membru al Consiliului UMF, devenind ditamai profesorul universitar doctor! O fi bine, Dottore?! E legal, Dottore?

Teza Doctorat CONTRIBUȚII LA DIAGNOSTICUL ȘI TRATAMENTUL NEUROBLASTOMULUI LA COPIL plagiat Balanescu Coriolian

Bibliografie Teza Doctorat CONTRIBUȚII LA DIAGNOSTICUL ȘI TRATAMENTUL NEUROBLASTOMULUI LA COPIL plagiat Balanescu Coriolian

RaportComplet_Ninel Radu Balanescu-4