Ce îi ușurează manevrele lui Putin în Est

The Financial Times, remarcă faptul că „aproape toate țările mari din Europa de Vest sunt în cursul unor tranziții politice destabilizatoare”, ceea ce-i „ușurează manevrele lui Putin în Est”.

Premierul britanic abia se mai menține la putere, președintele Franței mai are doar trei luni până la alegeri, alegerile prezidențiale din Italia au loc chiar acum și cancelarul german abia a fost învestit. Publicația braziliană Folha Online titrează că „Regatul Unit devine liderul Occidentului împotriva Rusiei”, apreciind politica externă a lui Boris Johnson. „Ani de zile, Regatul Unit a fost acuzat că acționează confuz și că afectează parteneriatul SUA-Europa. Acum e singurul actor cu o strategie coerentă și proactivă față de Rusia. Brexit-ul, cel puțin în sfera politicii externe, pare a fi avut efectul imaginat de creatorii săi. Un alt factor e conștientizarea efectelor nocive ale pătrunderii capitalului rus în sistemul democratic britanic”.

Portalul european Politico nu subestimează însă puterea „blândă” a UE, îndemnând Kievul să renunțe la obiectivul nerealist al aderării la NATO și să urmeze calea deja deschisă de Bruxelles.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole