The Jerusalem Post: S-a confirmat că ONU și al său Consiliu de Securitate nu pot opri războaiele

The Jerusalem Post încearcă să tragă niște concluzii și învățăminte de etapă de pe urma războiului din Ucraina, în contextul deciziei SUA de a se baza exclusiv pe sancțiuni și de a evita acțiunea militară pentru a-și proteja aliații.

Cotidianul notează că s-a confirmat că ONU și al său Consiliu de Securitate nu pot opri războaiele, deși e un fapt cunoscut de decenii. În plus, dezbaterea despre lumea unipolară sau bipolară nu mai e relevantă, fiindcă putem vorbi acum de o lume multipolară cu SUA, China și Rusia în poziție dominantă, cărora li s-ar putea alătura pe viitor și Germania.

În același context, revista americană Foreign Policy anticipează o posibilă „criză alimentară globală”. „După o lună de război lumea se confruntă cu mai multe crize pe cale să interacționeze, degenerând astfel rapid într-o criză alimentară globală”.

Nu numai exporturile alimentare din Rusia și Ucraina au fost perturbate, dar și prețurile îngrășămintelor chimice și transportului au explodat din cauza crizei energetice. Este o „furtună perfectă” care poate duce la o „creștere catastrofală a prețurilor alimentare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...