The Telegraph: Cum poate un război biologic să destabilizeze Occidentul

Politicienii sunt acuzați, la nivel mondial, că iau măsuri paleative în locul măsurilor decisive menite a adapta sistemul medical la realitatea pandemică. Mai ales presa britanică semnalează tot mai disfuncțional, ceea ce alimentează nemulțumirea publicului.

Se conturează un efect de „cerc vicios” al pandemiei în viața politică: „parlamentarii nemulțumiți îi fac viața insuportabilă guvernului, acesta devine tot mai disfuncțional, ceea ce alimentează nemulțumirea publicului, care se întoarce împotriva parlamentarilor puterii” , notează ziarul conservator britanic The Telegraph. Cotidianul se referă la politicienii britanicii, cu bătaie lungă la politicieni în general.

The Telegraph mai scrie despre un cerc vicios, referindu-se însă la „măsurile ciclice de carantină”, care par că vor persista „o veșnicie”. Guvernul Johnson, „la fel ca o mare parte a Occidentului, nu și-a însușit lecțiile de pe urma primelor faze ale pandemiei”, de unde și ciclul neîntrerupt al noilor variante și al interdicțiilor.

Risc geopolitic „terifiant”

Politicienii sunt acuzați, în esență, că iau măsuri paleative în locul măsurilor decisive menite a adapta sistemul medical la realitatea pandemică.

Și, pe lângă costurile sanitare, sociale și economice binecunoscute, o asemenea stare de fapt implică și un risc geopolitic „terifiant”: pentru regimurile autoritare: „Războiul biologic a devenit acum cea mai facilă cale de a destabiliza Occidentul. Imaginați-vă Coreea de Nord dezvoltând un virus, vaccinându-și populația și apoi eliberându-l – pentru Occident ar urma ani de haos, crize politice, competitivitate la pământ și bugete militare tăiate pentru a plăti populația să stea acasă”, speculează The Telegraph.

2 COMENTARII

 1. Arunca o privire spre adevar:
  SAGINAW, Michigan — La ultimul etaj al spitalului, în unitatea care găzduiește cei mai bolnavi bolnavi de COVID-19, 13 din cele 14 paturi au fost ocupate. În camera goală, o persoană tocmai murise.

  Prin creștere după creștere, îngrijitorii din unitatea de la Covenant HealthCare din Saginaw, Michigan, au ajutat pacienții bolnavi să-și ia rămas bun de la rude prin apeluri video. Lucrătorii medicali au plâns pe holurile slab luminate. Au văzut numărul de cazuri scăzând, doar pentru ca paturile se umplu din nou. În mare parte, au învățat să se teamă de ce e mai rău.
  „Te întorci la muncă și întrebi cine a murit”, a spus Bridget Klingenberg, o asistentă de terapie intensivă la Covenant, unde personalul este atât de tensionat încât Departamentul Apărării a trimis recent întăriri. „Nu cred că oamenii înțeleg costul asta decât dacă tu ai făcut-o cu adevărat.”

  Unii cercetători speră că omicronul poate provoca o boală mai puțin severă decât delta, dar oficialii din domeniul sănătății încă își fac griji că noua variantă ar putea trimite un sistem medical deja sub presiune până la punctul de rupere.

  Aproximativ 1.300 de americani mor din cauza coronavirusului în fiecare zi.

 2. VINERI, 17 decembrie 2021 (HealthDay News) – Două doze de vaccin pediatric Pfizer-BioNTech COVID-19 nu au reușit să stimuleze un răspuns imunitar adecvat la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, au anunțat vineri companiile. Acesta este un eșec pentru părinții care speră să-și vaccineze copiii mai mici împotriva noului coronavirus cât mai curând posibil.
  Studiile pediatrice au folosit o doză de 3 micrograme (mcg) de vaccin – echivalent cu aproximativ o zecime din doza utilizată în injecțiile pentru adulți. Și în timp ce două doze de 3 mcg au produs un răspuns imunitar bun la bebeluși și copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani – similar cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani – nu au reușit să facă acest lucru la grupul de vârstă de la 2 la 5 ani. , au declarat companiile într – un comunicat .

  Urmatorul pas? Pfizer-BioNTech spune că vor încerca o a treia doză pentru a vedea dacă aceasta produce un răspuns mai robust, dar nu au de gând să încerce vreo cantitate de vaccin peste 3 mcg. Copiii sub 5 ani vor primi a treia doză la două luni după ce au primit a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...