Tiberiu Horațiu Gorun, decanul Facultății de Educație și Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, este noul SGG al Guvernului

Premierul Florin Cîțu a făcut schimbări importante la vârful guvernului. Luni seară prim-ministrul l-a eliberat din funcție pe secretarul general al guvernului, Dragoș Condrea. Noul SGG este Tiberiu Horațiu Gorun, care este decan de facultate la Universitate „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Gorun a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului de Finanțe. Începând de luni, noul SGG are la dispoziție trei zile pentru a preda lucrările ce i-au fost încredințate la Ministerul Finanțe. În prezent, el este și decanul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Ce studii are la bază noul SGG

Noul secretar general al guvernului s-a născut pe 1 noiembrie 1979. În anul 1998, Tiberiu Horațiu Gorun a absolvit studiile Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. În același an el a început să urmeze cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”. Noul SGG a obținut și o Diplomă de Masterat la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul UBB în Studii Europene Comparate. Totodată, în anul 2006 și-a luat doctoratul în istorie, tot la Universitatea „Babeș Bolyai”.

În timpul facultății, Tiberiu Horațiu Gorun a fost profesor suplinitor la Liceul „Roșia Jiu”. Ulterior, după ce și-a obținut licența, și-a continuat cariera de profesor la Școala „Ioan Lupaș” din Cluj-Napoca.

În anul 2002 a obținut un post de preparator universitar în cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, acolo unde a continuat ulterior pe un post de asistent universitar, iar din anul 2005 a avansat la gradul de lector universitar.

Începând cu anul 2008 și până în prezent, deține funcția de conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul aceleiași universități.

În ceea ce privește experiența în administrația publică, Tiberiu Horațiu Gorun, a fost director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj. De asemenea, în perioada noiembrie 2009- iulie 2010, a fost subprefect al județului Gorj.

Tiberiu Horațiu Gorun a publicat mai multe lucrări științifice în reviste internaționale, inclusiv în Statele Unite ale Americii. De asemenea, noul oficial din Guvernul Cîțu a fost co-autor, alături de tatăl său Adrian Gorun,  al unor cărți precum „O istorie recentă a capitalului social. Marea ruptură și noua matrice existențială”, „Ghid pentru activitatea în administrația publică centrală și locală” sau „Autoritatea politică. Regiuni administrative în Uniunea Europeană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...