Tichete sociale 250 lei – Când este alimentat cardul pentru produse alimentare

Etichetarea, colectarea și distribuția tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde se realizează de către Compania Națională „Poșta Română“. Cardul este alimentat cu bani, după ce este raportat ca ”distribuit” la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene de către Poșta Română, susțin oficialii de la Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde se face la domiciliul beneficiarilor, cu confirmare de primire, prin Compania Națională „Poșta Română“.

Persoanele care nu au primit cardul, deși și-au verificat eligibilitatea pe liste întocmite de casele de pensii și agențiile de plăți și inspecție socială și centralizate de MMSS, se pot adresa oficiului poștal de care aparțin pentru a verifica dacă respectivul card a fost transmis spre a fi distribuit.

”În cazul în care cardul a fost distribuit, dar nu a fost încărcat cu bani, deși beneficiarul este în continuare eligibil, el se poate adresa Poștei Române pentru a verifica dacă acesta a fost raportat ca ”distribuit” la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, au precizat pentru Puterea reprezentanții MIPE.

Probleme legate de funcționarea cardului

Beneficiarii pot semnala problemele legate de funcționarea cardurilor pentru alimente, blocarea sau pierderea cardurilor la compania emitentă Edenred, Up România sau Sodexo.

Nu în ultimul rând, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene oferă sprijin prin nr. de call center pus la dispoziție: 031.9268 – tasta 1: Tichete sociale și prin adresa de e-mail card.sprijin@mfe.gov.ro, unde beneficiarii pot semnala problemele punctuale cu care se confruntă. De asemenea, informațiile despre cardurile sociale sunt disponibile aici: https://www.fonduri-ue.ro/vouchere.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat în luna decembrie cea de-a patra tranșă a ajutorului pentru alimente și mese calde aferent anului 2022. Tot în cursul lunii decembrie 2022, Guvernul a aprobat acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...