Tichete sociale. Ce faceți dacă nu ați primit voucherul în valoare de 250 lei

Publicat: 25 iul. 2022, 08:15, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Tichete sociale. Ce faceți dacă nu ați primit voucherul în valoare de 250 lei
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că săptămâna aceasta va fi finalizată acțiunea de distribuire a cardurilor sociale. El a atras atenția că cei care nu le-au primit, trebuie să semnaleze printr-o sesizare.

„Am avertizat de la început că va fi mai complicată prima tranşă pentru că include patru pași şi anume confecționare carduri, inscripționare date cu caracter personal după care distribuire şi virarea sumelor pe card”, a declarat, duminică, Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Cât despre cei cu probleme, se pot găsi rezolvări doar în urma unei sesizări, a mai spus ministrul.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice.

Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), trebuie să știți că angajații Poștei Române vă vor livra cardul, fără să fie nevoie să demarați vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, puteți să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări.

Cine primește voucherul

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) acordă vouchere sociale următoarelor categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

De asemenea, voucherele se dau şi familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit MIPE.