Tichete sociale. Ce faceți dacă nu ați primit voucherul în valoare de 250 lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că săptămâna aceasta va fi finalizată acțiunea de distribuire a cardurilor sociale. El a atras atenția că cei care nu le-au primit, trebuie să semnaleze printr-o sesizare.

“Am avertizat de la început că va fi mai complicată prima tranşă pentru că include patru pași şi anume confecționare carduri, inscripționare date cu caracter personal după care distribuire şi virarea sumelor pe card”, a declarat, duminică, Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Cât despre cei cu probleme, se pot găsi rezolvări doar în urma unei sesizări, a mai spus ministrul.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice.

Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), trebuie să știți că angajații Poștei Române vă vor livra cardul, fără să fie nevoie să demarați vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, puteți să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări.

Cine primește voucherul

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) acordă vouchere sociale următoarelor categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

De asemenea, voucherele se dau şi familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit MIPE.

77 COMENTARII

 1. Bună ZIUA AM SI EU O PROBLEMA MAMEI MELE NU IA FOST ADUS CARDUL ACESTA MENTIONEZ NEAM MUTAT DINTRUN ORAS AN ALTUL DAR ARE BULETIN CU NOUL DOMICILIU DE UN AN JUMĂTATE la toți vecini sa adus cardurile numai ei nu numele ei este Gheorghe Filofteia și locuim an com dranic județul Dolj nu știu unde sa ma adresez pentru acest card menționez ea are pensia pe card

  • Își bat joc de noi ,nimeni nu știe unde trebuie sa depunem reclamatiile toți da din umeri .Dacă era sa nu fi plătit vreo taxa imediat venea jandarmii sa spargă.usa dar cind trebuie sa primim ceva de la stat folosesc minciuna ,uitarea etc Ce bine ar fi sa trăiască și ei ca noi ,s-au îmbogățit pe spinarea noastră și ii mai vedem la.votare vin cu multe promisiuni și prostimea.ii cred

 2. Buna ziua, numele meu este Neculae Aurelia din Constanta si nu am primit cardul desi am o pensie de 1000ron si astăzi am fost la Of.Postal nr 6 Abator iar doamna mi -a spus că nu am primit cardul .Va rog ce pot sa fac si unde trebuie sa merg fiindca este dreptul meu,eu locuiesc in Constanta, Strada 1Mai, Nr.41, Bloc B7,Scara B,Apartament 36. Un numar de telefon există pentru astfel de situatii? Multumesc,astept raspunsul dvs.

 3. Buna ziua eu am grija de socrul meu care are 90 de ani are o pensie de1290 Ron și nu a intrat în posesia cardului am întrebat postasul ce vine la noi in sat și a spus că ia pensie de 1900 lei și nu beneficiază . Pensia lui e de 1290 lei nicidecum 1900 ce poat face unde să mă interesez?

 4. Oare de ce ne puneți sa va dam mesaj dacă tot nu primim răspuns oare ministru nu știe cum sa ne mai ducă cu zaharelul Sint persoane cu certificat handicap fals și au primit .Cine știe poate cancerosii în ultima faza nu primesc ca oricum mor.

 5. Bună seara! Sunt persoană cu handicao grad doi accentuat din cei395 lei 300 îi dau pemedicamente am purulentă și epilepsie.Voucher nu am primit oricum mie o pâine îmi ajunge patru zile locuiesc la trei km. de magazin însă aș dori măcar fenobarbitalul să-l iau gratis și discul de respirat. Mulțumesc!

 6. Bună seara! Sunt persoană cu handicao grad doi accentuat din cei395 lei 300 îi dau pe medicamente am bronșită purulentă și epilepsie.Voucher nu am primit oricum mie o pâine îmi ajunge patru zile locuiesc la trei km. de magazin însă aș dori măcar fenobarbitalul să-l iau gratis și discul de respirat. Mulțumesc!

 7. Sint Avram Viorica handicap grav și o pensie de 1456 lei am mai trimis.vreo 5 mesaje dar se pare ca nu se aude, cine știe poate așteptați sa murim noi care sintem în ultima faza Am trimis azi la posta și mi s-a transmis ca mai este pina la sfârșitul anului. Ministru a declarat că s-au dat toate voucherele ,oare la ce bogătași a ajuns ?De ce se da prin posta ,acel ministru este prea sarac și vroiati sa-l ajutați sa devina și el miliardar .Se aude ,sint pe ultima suta de metri ,ce faceți, eu nu apuc anul2023

 8. Sint din Ploiești handicap grav și pensie pina in1500 lei ,am fost la posta și nu a știut ce sa-mi răspundă iar la casa pensiilor mi-a spus ca noi cu handicap grav nu primim deoarece avem pensie și de handicap . Adevărul care este ,primim sau primim acest voucher ,nu ne mai puneți pe drumuri ,Cit ne mai mintiti ?

 9. De ce nu exista un nr.de telefon unde sa poata face reclamatii cei care nu au primit tichetele sociale? Chiar isi bat joc de oameni. Cui sa se adreseze? Sau asta se vrea? Unii sa primeasca voulcerele si altii nu. Cine va raspunde pentru greselile facute?

 10. DOMNULE BUDAI,UNDE SA FACEM SESIZARE??????? LA TOATE INSTITUTIILE AM FACUT PANA IN PREZENT SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.POATE , VA SESIZATI DUMNEAVOASTRA SI NE TRIMITETI TICHETELE PANA NU DISPAR . CE ZICETI?????

 11. AZI E 29 AUGUST SI NU AM PRIMIT NICIUN CARD CU CEI 250 LEI , AM FOST LA POSTA SI NU FIGUREZ CU NIMIC , , , , AM MAI SCRIS DOUA MESAJE AICI , UNUL PE 15 ALTUL PE19 AUGUST SI NU AM PRIMIT NICIUN RASPUNS . . . . . . . . UNDE SA MA ADRESEZ ?

 12. Deja este 7 septembrie 2022 și nu am primit cardul social (ptr. alimente) am mers la oficiul poștal și acolo nu știu nimic,au cautat în registre și nu m-au găsit.Am pensia de 1439 lei,nu am alte venituri.Unde ma pot adresa.

 13. Nu am primit cardul nici eu nici sotul ,la nr.telefon afisat iti raspunde robotul iar cei de la posta nu stiu nimic, unde trebuie să mă adresez ceĺ m-ai probabil spuneti intr-un comunicat pe post daca mai este valabil si pentru ce-i care nu au primit.,sau informații pe cei de la posta să ne dea detalii.

 14. Nu am primit cardul de 250 lei eu am o pensie de 10100 vă rog să îmi răspundeți și să mi spuneți unde pot să mă adresez. Am fost la poștă și cei de acolo îmi spun că nu știu care este motivul de nu mă găsesc.. Vă rog să-mi spuneți ce pot să fac în acestă situație!

 15. Bună ziua! Nu am primit vaucherul de alimente în valoare de 250 lei. Decizia de pensii mi a venit la sfârșitul lui Mai, apoi în iulie mi au venit cumulate 2 pensii și cei 700 lei. Am înțeles ca nu am fost în sistem ca să pot primi mai repede dar acum sunt . Am vorbit la casa de pensii din localitatea Barlad și ei nu știu nimic. Asta nu pot înțelege pt ca de acolo pleacă listele către Ministrul de Investiții a fondurilor Europene! Nimeni nu știe nimic și mai grav ca nu răspund la telefon. Poate cineva sa îmi dea un sfat în aceasta direcție? Mulțumesc frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole