Tichete sociale de Moș Crăciun. Cine beneficiază de ajutorul de la Primărie

Pe lângă banii și voucherele sociale acordate de Guvern persoanelor cu venituri mici, primarul Clujului, Emil Boc, anunță și el pentru locuitorii municipiului un ajutor de Moş Crăciun pentru cumpărături în valoare de 400 lei. Cererile se depun până la data de 29 noiembrie.

Concret, Primăria din Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic pentru Programul „Alimente”, de care beneficiază circa 7.250 clujeni.

Valoarea tichetelor sociale a fost majorată după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.  Cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei, potrivit RomâniaTv.

Cine primește voucherul de 400 lei

Beneficiarii Programului social „Alimente” sunt următoarele categorii de locuitori ai Clujului:

 1. a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
  b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
  d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
  e) victimele traficului de persoane;
  f) victimele violenței domestice.

Programul este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, iar tichetele se acordă o singură dată pe an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...