Timpul de așteptare pentru recoltarea probelor biologice s-a dublat în București. În cât timp ajunge Ambulanța

Publicat: 17 ian. 2022, 15:15, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Timpul de așteptare pentru recoltarea probelor biologice s-a dublat în București. În cât timp ajunge Ambulanța

Timpul pentru recoltarea probelor biologice a crescut de la 24 la 48 de ore, în contextul creșterii evoluției pandemiei în București, a informat Ambulanța luni, în ședința de la Prefectură.

„Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a făcut o prezentare a situației epidemiologice la zi. SABIF (Serviciul de Ambulanță București – Ilov n.r.) a informat că timpii de așteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, având în vedere creșterea numărului de cazuri. SABIF solicită suplimentarea numărului de echipaje pentru urgentarea recoltării probelor biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, după ședința grupului de suport tehnic din Capitală.

Ea a spus că reprezentanții DSP au cerut suplimentarea numărului de locuri în centrele de carantinare

„Direcția de Sănătate Publică a venit în întâmpinare să se suplimenteze un centru de carantinare și de izolare instituționalizat, în ideea că vor fi mai multe cazuri iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare și izolare vor trebui să stea într-un astfel de centru instituționalizat”, a adăugat Țipișcă.

Incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală este în creștere. Potrivit DSP, în București rata de infectare a ajuns la 5,67 la mia de locuitori.