Timpuri noi, obiceiuri vechi: Sute de blocuri din București nu au apă caldă

Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă, în special în sectoarele 1, 4 și 5. De vină ar fi o serie de avarii produse în ultimele zile la rețeaua de termoficare.

Conform Digi24, în unele cartiere din București, problemele legate de apa caldă durează de câteva zile, iar conform site-ului Termoenergetica, sunt mai multe avarii în sectoarele 1, 4, 5 și 6. Și în Sectorul 3 sunt probleme.

Reprezentanții Termoenergetica spun că în curând ar trebui să fie reluată furnizarea apei calde, și că această situație a fost cauzată de modificarea presiunii de debit în sistem, în condițiile în care s-a trecut de la regimul de iarnă la regimul de vară, situație în care s-a trecut de la 4 CET-uri care alimentează sistemul, la doar două CET-uri. Acest lucru ar fi dus la cedarea conductelor care nu au fost modernizate de zeci de ani.

Adrian Gîtlan, director adjunct Termoenergetica spune că atunci când se face trecerea de la sistemul de iarnă la sistemul de vară, se trece de la 4 CET-uri, la doar două.

„Odată cu rearondarea ariilor de funcționare, apar avarii, disfuncționalități în funcționare. În momentul de față, sectoarele 2, 3, 4 și 6 sunt echilibrate, mai pot apărea doar probleme punctuale la orele de consum. Avem probleme pe Sectorul 1, în zona Titulescu și pe Sectorul 5. Probabil mâine vom fi cu tot sistemul în parametri.

Aceste avarii și disfuncționalități apar de fiecare dată când se trece de la sistemul de iarnă la cel de vară, și, respectiv, de la cel de vară la cel de iarnă. Nu știm câte blocuri au fost afectate, pentru că parametrii diferă de la oră la oră, e foarte greu de făcut o analiză exactă”, a declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...