Cine sunt tinerii care au aplicat cel mai mult în căutarea unui job în februarie

Candidaţii fără experienţă şi cei din categoria entry level (0-2 ani de experienţă) sunt categoriile profesionale care au înregistrat, în februarie, cele mai mari creşteri ale numărului mediu de aplicări pentru un loc de muncă, comparativ cu anul trecut, potrivit unei analize realizate de reprezentanţii unei platforme online de recrutare.


În total s-au înregistrat aproximativ 500.000 de aplicări, din care circa 225.000 au aparţinut persoanelor fără experienţă.

Potrivit eJobs, candidaţii cu mai multă experienţă, respectiv între doi şi cinci ani, au avut o creştere cu 29% a numărului mediu de aplicări faţă de luna februarie a anului trecut, cu un total de 422.000 de aplicări.

Cele mai căutate domenii de către tinerii fără experienţă sau cu un nivel de experienţă de cel mult doi ani sunt cele din retail, servicii, call center/BPO sau marketing/publicitate sau PR, în timp ce aplicările specialiştilor, ale celor din zona mid-level sau ale managerilor vizează domenii ca IT, banking, telecom sau farma.

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe platforma de recrutare online eJobs, transmite Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...