Reprezentanții Generației Z, adică cei născuți între 1997 și 2012, au încetat să mai spună cuvântul „salut” când răspund la telefon – acum generația sub 28 de ani este din ce în ce mai tăcută la telefon, scrie Business Insider.
Motivul discuției de pe rețelele de socializare a fost un tweet viral al unui angajat de resurse umane, care a remarcat că tinerii candidați în timpul interviurilor telefonice sunt cel mai adesea tăcuți, așteptând ca angajatorul să vorbească primii și nu se grăbesc să salute interlocutorul.
Cuvântul „salut” în sine este legat de epoca telefoanelor cu fir
În comentarii, mii de utilizatori și-au explicat comportamentul față de noile norme de comunicare telefonică. Principalele motive pentru abandonarea salutului tradițional sunt teama de spam și de apelurile automate care se activează doar după ce se aude „salut”, precum și teama că o înregistrare a vocii lor ar putea fi folosită de escroci pentru a crea deepfake-uri.
Experții consideră că pentru tinerii de astăzi, conversațiile telefonice nu mai sunt un simbol al comunicării, ci o relicvă a trecutului de care e timpul să scape. „De ce să suni când poți doar să trimiți mesaje?” este o întrebare pe care reprezentanții Generației Z și-o pun din ce în ce mai mult.