Titlul care trebuia împărțit în 2021 cu Timișoara: Oraşul sârb Novi Sad e anul acesta Capitala Culturală Europeană

Oraşul sârb Novi Sad este anul acesta Capitala Culturală Europeană, alături de alte două oraşe din Lituania şi Luxemburg. ​Preluarea acestui statut a fost sărbătorită cu tot fastul chiar de revelionul sârbesc, pe stil vechi.

Preluarea titlului s-a petrecut în cadrul unui spectacol extraordinar, la minus 15 grade, cu 600 de artiști. Capitală a provinciei Voivodina, Novi Sad ar fi trebuit să împartă acest titlu cu Timişoara, în 2021. Restricțiile impuse de pandemie au dat însă lucrurile peste cap. Sârbii au onoarea să deţină titlul cultural anul acesta, în timp ce Timişoara se pregăteşte pentru 2023.

Conceptul cu care Novi Sad-ul a câștigat titlul de capitală culturală europeană este legat de podurile de peste Dunăre și merge pe ideea de a face și în continuare poduri de iubire, de libertate, de speranță. În tot acest an vor avea loc peste 1500 de spectacole cu peste 4000 de artiști. Din cauza pandemiei, evenimentele sunt însă mai restrânse și trebuie respectate măsurile de prevenire a infectărilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...