Titus Corlăţean, mesaj către Klaus Iohannis despre legea Zilei Tratatului de la Trianon

Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul rețelelor de socializare, să promulge legea pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon.

„Salut votul larg majoritar al Camerei Deputaţilor, care astăzi a respins cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Werner Iohannis a legii pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. (…) Solicit preşedintelui României să dea dovadă în final de demnitate naţională şi să promulge neîntârziat această lege, care reprezintă o simbolistică esenţială pentru identitatea românească şi pentru statul român”, a scris, marţi, Corlăţean, pe Facebook.

Senatorul îi felicită pe cei care au votat proiectul ce lege, marți.

„Ca iniţiator al legii care marchează oficial data recunoaşterii internaţionale, în 1920, printr-un tratat de pace, a Unirii Transilvaniei cu România, le mulţumesc celor care au votat astăzi în semn de respect pentru sacrificiul şi pentru faptele de glorie ale înaintaşilor noştri, care au pus mai presus de orice altceva interesele naţionale româneşti şi care au făcut posibil actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 şi respectiv încheierea Tratatului de Pace de la Trianon”, a adăugat Corlăţean.

Proiectul de lege privind declararea în 4 iunie a Zilei Tratatului de la Trianon a trecut, marți, de Camera Deputaţilor. Astfel, a fost respinsă cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a acestui proiect.

Au fost 175 voturi pentru, 23 împotrivă şi 85 de abţineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...