Toate piețele acoperite se închid din cauza pandemiei

Piețele acoperite, cum ar fi Hala Obor din București, se vor închide pentru a se preveni răspândirea noului Coronavirus. Decizia nu ar urma să le afecteze pe cele organizate în spații deschise.

În opinia premierului Ludovic Orban, măsura este necesară și ar urma să fie aplicată de luni deoarece sunt spații în care nu se respectă măsurile de distanțare social.  

„Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise. Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de „n” ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a declarat joi seara Ludovic Orban la postul de televiziune Digi24.

În opinia sa, ar putea fi continuată activitatea în zonele deschise, dar numai cu respectarea unor condiții drastice.

„Cel mai posibil vor rămâne deschise pieţele în aer liber, dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, pentru că, în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a mai spus Orban.

Acesta susține că epidemiologii recomandă ca măsurile să fie applicate pentru cel puțin 28-30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...