Toni Greblă va fi numit de Parlament președinte al AEP

Actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă, urmează a fi numit săptămâna viitoare de către Parlament în funcția de presedinte al Autoritații Electorale Permanente (AEP), ne-au declarat în EXCLUSIVITATE surse politice din coaliția aflată la guvernare.
În vârstă de 70 de ani, Toni Greblă este absolvent al Facultății de Drept a Universității din București, promoția 1978.
În legislatura 2008-2012 a fost ales senator de Gorj pe listele PSD și a fost
reales la alegerile legislative din 2012 tot ca senator de Gorj.
În decembrie 2013, Toni Greblă a renunțat la mandatul de senator, acesta fiind numit judecător al Curții Constituțională în locul Iuliei Motoc, devenită judecător CEDO. Numai că în februarie 2015, Toni Greblă a demisionat din funcția de judecător CCR ca urmare a unui dosar penal fabricat de DNA care s-a dovedit ulterior a fi un bluf.
Ulterior, între 2018-2019, Toni Greblă a ocupat funcția de Secretar General al Guvernului Viorica Dăncilă, iar în mai 2022 a fost numit în funcția de Prefect al Bucureștiului de către Guvernul Nicolae Ciucă, înlocuind-o pe Alexandra Văcaru.
Numirea lui Toni Greblă in fruntea AEP survine după demisia recentă a lui Constantin-Florin Mitulețu- Buică de la șefia instituției.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...