Top 10 cele mai bune locuri de pensionare din SUA!

Publicat: 07 nov. 2022, 10:00, de Eliza Popa, în SOCIAL , ? cititori
Top 10 cele mai bune locuri de pensionare din SUA!

O listă compilată de U.S. News and World Report arată locurile din SUA bune pentru a te pensiona acolo. Dacă vrei să te retragi ca pensionar în America și dispui de banii aferenți, desigur, iată Top 10 cele mai bune locuri de pensionare din SUA!

Mulți americani consideră Florida ca fiind cel mai bun loc unde să te retragi după pensionare. Dar acum, în acest top, pe prima poziție se situează Lancaster, Pennsylvania, potrivit The Hill.

Orașele din Pennsylvania au ocupat cinci dintre cele 10 poziții ale clasamentului zonelor metropolitane, spre deosebire de Florida, care a intrat în top cu doar patru orașe.

Top 10 cele mai bune locuri de pensionare din SUA!

Lancaster, un oraș din sud-estul Pennsylvaniei, a obținut un punctaj de 7,2 din 10 posibile, pe baza unor indici care au analizat gradul de satisfacție, prețul locuințelor, calitatea serviciilor medicale, impozitele plătite de pensionari, atractivitatea și piața muncii.

Acesta a fost urmat de Harrisburg, Pennsylvania, Pensacola, Florida, Tampa, Florida și York, Pennsylvania.

Naples, Florida; Daytona Beach, Florida; Ann Arbor, Michigan; Allentown, Pennsylvania; și Reading, Pennsylvania au completat topul celor mai bune 10 locații pentru persoanele ajunse la vârsta pensionării.

Prețul locuințelor, important pentru locurile din Top 10

În studiu au fost incluse 150 dintre cele mai vaste zone metropolitane ale națiunii. Deși preferințele individuale și proximitatea față de familie pot influența puternic locul unde se stabilesc pensionarii, cercetătorii au determinat ponderea fiecărui indice prin intermediul unui sondaj online.

În total, 3.100 de persoane cu vârsta de 45 de ani sau peste au completat sondajul. Indicele privind prețul locuințelor a avut cea mai mare pondere în scorul general al fiecărei zone. Acesta a inclus factori precum costurile medii anuale ale locuințelor pentru proprietarii cu împrumuturi la bancă și chiria brută medie anuală.

Gradul de satisfacție a fost al doilea factor cu cea mai mare pondere și a inclus rata infracționalității, calitatea aerului și indici privind confortul. În Harrisburg, „pasionații de activități în aer liber profită de traseele existente de-a lungul râului Susquehanna și de vecinătatea regiunii cu mai multe parcuri naționale, unde pot practica drumeții, alpinism și camping“, se arată în raport.

Clasamentul din Top 10 cele mai bune locuri de pensionare din SUA

1. Lancaster, Pennsylvania.

2. Harrisburg, Pennsylvania.

3. Pensacola, Florida.

4. Tampa, Florida.

5. York, Pennsylvania.

6. Naples, Florida.

7. Daytona Beach, Florida.

8. Ann Arbor, Michigan.

9. Allentown, Pennsylvania.

10. Reading, Pennsylvania.