Top cinci filme de război de neratat

Publicat: 13 mart. 2022, 00:03, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Top cinci filme de război de neratat

În contextul conflictului ruso-ucrainean se pare că au revenit în top filmele de război. Și cum omenirea e „pe trend” și la bine și la rău, filmele de conflict se află în topul căutărilor. Tocmai de aceea e de reamintit faptul că scenariștii și regizorii au creat sute de filme de acest gen.

Este suficient să reamintim doar cinci, pentru a nu fi nedelicați. Aceasta deoarece știți bine: războiul înseamnă vieți distruse, orașe prăduite și familii destrămate…

Iată deci numai 5 dintre celor mai reușite producții „ale genului”

Schindler’s List

Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocaustului.

Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Saving Private Ryan

Văzută prin ochii unui pluton de soldați americani, povestea începe cu Ziua Z a invaziei din cel De-al Doilea Război Mondial., apoi avansează dincolo de plaja, când soldații primesc o misiune speciala foarte periculoasă. Căpitanul John Miller (Tom Hanks) trebuie sa-si duca oamenii in spatele liniilor inamice, pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan, ai cărui trei frați au fost uciși pe front. In fata unor forte inamice copleșitoare, soldații pun la îndoiala ordinele.

De ce își riscă viața opt soldați, pentru a salva unul singur? Înconjurați de brutalitățile războiului, fiecare dintre ei trebuie să găsească singur răspunsul și puterea de a triumfa cu onoare și curaj.

Pearl Harbor

Într-o dimineață liniștită de Duminică, în decembrie, când copiii se joacă, iar familiile merg la biserică, avioane de luptă japoneze au brăzdat cerul, lansând un atac surpriză asupra forțelor armatei americane din Pearl Harbor, Hawaii. Această zi care a scos America din izolarea sa liniștită și a aruncat-o în plin război, schimbând cursul istoriei, este oglindită într-un film despre patriotism, pasiune și dragoste.

Povestea se axează pe evenimentele din 7 decembrie 1941, care au schimbat viața a doi tineri și curajoși piloți (interpretați de Ben Affleck și Josh Hartnett) și a unei asistente medicale frumoase și devotată (interpretată de Kate Beckinsale). Este povestea unei victorii eroice, a curajului și a dragostei fără limite, a impactului devastator al războiului.

Inglourious Basterds

În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de „The Basterds” (adică „ticăloșii”), trupa lui Raine o adoptă pe actrița și agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich.

Soarta unește drumurile personajelor in cadrul unei sali de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-și ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare

Fury

Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy (Brad Pitt), un sergent american cu mare experiență în luptă.

Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tank Sherman supranumit Fury și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.